subscription ran out

Tue Jul 28 2015, 15:37 by juliecg

hi all thanks for the add
does anybody know how I could update my starview 7 box as my …

Comments: 0

greetings

Mon Jul 13 2015, 05:27 by guffie999

just a few words thanking the people [ & mods ]  on this forum for accepting my application to …

Comments: 4

sly f5 boxes

Sun Apr 26 2015, 22:06 by renault786

hello everyone new to all this, anyone know about slyf5 box

Comments: 1

Affiliates
Get a free Giffgaff Sim ... MrModchips Newsdemon

Box Problems 10/03/12

 :: Kryptview

View previous topic View next topic Go down

Box Problems 10/03/12

Post by jonpc on Sat Mar 10 2012, 13:43

Some folks are having problems with signal this is nothing to do with KV

Check there is a live feed
Does the box have the latest firmware (from remote Menu-Installation- S/W Update
Is there any channels working
Reboot box,modem and router
State area as it could be a VM problem
Do you subscribe to VM,you may have been disconnected


Last edited by jonpc on Sat Mar 10 2012, 14:31; edited 2 times in total

jonpc
.
.

Number of posts : 2774
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by Techbee on Sat Mar 10 2012, 14:04

I am on VM in the Dudley area and cannot get any prem channels but I am getting the normal free ones. Ihave tried all the usual staff e.g booting both router and box, channel rescanning on direct feed. No joy for me. Any help would be appreciated.

Many thanks

Techbee
Learning
Learning

Number of posts : 32
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by votator on Sat Mar 10 2012, 14:26

do a s/w up date worked for me Very Happy

Menu >>> installation >>> S/W update and press OK you must connected to the internet for your box will update.


Last edited by votator on Sat Mar 10 2012, 14:28; edited 1 time in total (Reason for editing : adding info)

votator

Number of posts : 1
Registration date : 2011-08-06

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by jonpc on Sat Mar 10 2012, 14:26

If you have a VM sub box,check the NetID (Setting-Tech Stuff-Top 1
and factory reset and rescan using NetID from VM box.
VM MAY have changed the NetID for some areas or it may be an area problem.

jonpc
.
.

Number of posts : 2774
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by jonpc on Sat Mar 10 2012, 14:54

votator wrote:do a s/w up date worked for me Very Happy

Menu >>> installation >>> S/W update and press OK you must connected to the internet for your box will update.

That does appear to be the problem. Very Happy

jonpc
.
.

Number of posts : 2774
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by Techbee on Sat Mar 10 2012, 15:05

I have followed the instructions of running S/W update. It seems the box is stuck on "Searching new update". Do I have to use a direct feed for this process. It's been almost 10mins now and nothing is happening. How long does it take to complete this process?

Techbee
Learning
Learning

Number of posts : 32
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by jonpc on Sat Mar 10 2012, 15:11

It only takes a moment,you are connect to the net some say rescan after update I have never done rescan after update
Did you check first to see if the box needed to be updated,Menu-System Info Date ???? should be 29/11/11

jonpc
.
.

Number of posts : 2774
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by morehelpme on Sat Mar 10 2012, 15:18

tut tut jon not doing a reset/rescan like you are supposed to do affraid Laughing Laughing

morehelpme
.
.

Number of posts : 2125
Registration date : 2008-08-12

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by Techbee on Sat Mar 10 2012, 15:21

System infodate is 24/04/11. I think it needs to be updated. I'll keep trying and hopefully it should work. Do I have to update using a direct feed or it should work through the router.

Techbee
Learning
Learning

Number of posts : 32
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by jonpc on Sat Mar 10 2012, 15:22

Have never done a factory reset either, I don't see the needed as box works OK without.

jonpc
.
.

Number of posts : 2774
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by jonpc on Sat Mar 10 2012, 15:25

You are updating the software not searching for channels,therefore the box needs to be connected to the net.
There is no need to disconnect or rescan anything just do a software update via remote.

jonpc
.
.

Number of posts : 2774
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by Techbee on Sat Mar 10 2012, 16:51

The box is connected directly to the net whilst performing the update. I'm just wondering wether there's something wrong with the box because it is stuck on searching the update.

Techbee
Learning
Learning

Number of posts : 32
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by jonpc on Sat Mar 10 2012, 17:03

The box may have to be update via cable if it can't be updated via remote.Set-Up Kryptview A780
If the box shows searching for update after being switched On looks like it will have to be update manually or reinstall 24/4/11 then try to update via remote.
Is the ethernet cable from router to box OK.

jonpc
.
.

Number of posts : 2774
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by Techbee on Sun Mar 11 2012, 21:53

Ethernet is connected from router to box. To reinstall the firmware do I need to flash the system before installing the updated version.

Techbee
Learning
Learning

Number of posts : 32
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by jonpc on Sun Mar 11 2012, 22:02

I'm presuming that the box is OK and is not stuck on update,if so try to update via the remote.
If not,install firmware via cable from PC to box

jonpc
.
.

Number of posts : 2774
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by morehelpme on Sun Mar 11 2012, 22:06

how about powering off at rear router box and modem for a while then on
give it a min or 2 and see if it will update then.

morehelpme
.
.

Number of posts : 2125
Registration date : 2008-08-12

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by Techbee on Mon Mar 12 2012, 00:24

morehelpme wrote:how about powering off at rear router box and modem for a while then on
give it a min or 2 and see if it will update then.

I have tried this several times with no joy. I think I am just going to manually install the latest version. Will let you know how it goes.

Thanks.

Techbee
Learning
Learning

Number of posts : 32
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by jonpc on Mon Mar 12 2012, 00:36

The firmware on the box is the latest that can be download manually Arpri 2011
Reinstall Arpil 2011 then try to update via remote
Just a thought try and update straight from the modem to box with remote

jonpc
.
.

Number of posts : 2774
Registration date : 2008-08-11

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by fez1965boro on Tue Mar 13 2012, 10:52

when i did both of mine 1 took about 9 attemopts before it started to load s/w other about 3 it can take a few minutes 2 start loading,if you dont get new s/w on box just shows scrambled and as a friend of mine found out now will not accept it,he left it as people said if not broke dont fix but this 1 you need 2

Rolling Eyes

fez1965boro
Adviser
Adviser

Number of posts : 65
Registration date : 2011-04-05

Back to top Go down

Re: Box Problems 10/03/12

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 :: Kryptview

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum